Dăruiește acasă

‘‘Poți face pe cineva fericit... Donează Acasă!’’

Știri

Fii la curent și urmărește acțiunile întreprinse în cadrul proiectului Dăruiește Acasă

Donează

Accesează aici pagina de donații pe platforma Go Get Funding pentru a ajuta persoanele aflate în dificultate

Unde mergem?

Spune despre problemele centrului social din orașul tău. Vrem să ajungem și în localitatea ta!

Mai aproape de persoanele aflate în dificultate.
Drepturile fundamentale ale omului trebuie asigurate inclusiv pentru persoanele din categorii social vulnerabile.

Copii, tineri, adulți în situație de risc, persoane în etate, persoane cu dizabilități sau nevoi speciale, oamenii săraci – pături vulnerabile care au nevoie de atenție și grijă suplimentară.

Proiectul “Dăruiește acasă” este despre acțiuni care să aducă căldură și ajutor pentru persoanele în situații de vulnerabilitate socială, celor care se află în centrele de plasament în Republica Moldova.

locuri unde unele persoane aflate în dificultate își pot găsi un cămin. În același timp puține din aceste instituții reușesc să obțină finanțarea necesară unei bune funcționări care să asigure serviciile necesare la cel mai bun nivel.

poza22

“Importanța activității asistenților sociali din Republica Moldova și a tuturor persoanelor implicate în acordarea serviciilor sociale este una incontestabilă și foarte valoroasă. În același timp, întreaga societate civilă trebuie să cunoască și să recunoască că nici pe departe localitățile din țară nu pot să asigure acces la un cămin permanent și suportul necesar pentru toate persoanele care aparțin grupurilor social vulnerabile. E necesar să promovăm responsabilitatea socială în comunitățile din care facem parte.

Motiv pentru care încurajăm implicarea civică, în a aduce suport persoanelor în etate din azilurile de bătrâni și copiilor din centrele de plasament care au nevoie de un ajutor și o atenție în plus. Invit în special antreprenorii din țară dar și reprezentanții diasporei să ofere un ajutor, celor care au nevoie, să dăruiască acasă” spune Alexei REPEDE, președintele AOAMP.

Fiecare persoană are dreptul de a se bucura de un cămin, de un meniu zilnic asigurat și de căldura unui spațiu protejat. Contribuie, prin donație, pentru mesele persoanelor aflate în azilurile de bătrâni sau alte centre de plasament. În același timp te invităm să ne descrii situația centrelor de plasament din comunitatea ta. Vrem să ajunejm acolo unde este nevoie de ajutor. Te invităm să oferi un suport celor care au nevoie cu adevărat de mai multă atenție și grijă.