Alexei Repede

Președinte AOAMP

ACTIVITATE PROFESIONALĂ:

  • 2016 – prezent: Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni – Președinte;
  • 2012 – prezent: Fondator și CEO, REPEDE Pressure Control;
  • 2004 – 2012: Antreprenor, Industria Petrolieră.

În 2012, Alexei Repede a pus bazele uneia dintre cele mai performante uzine de utilaj petrolier din Europa, REPEDE Pressure Control, obținând licența American Petroleum Institute, cel mai înalt indicator de certificare și performanță internațională. Pe parcursul dezvoltării uzinei, a stabilit parteneriate și contracte cu companii de talie mondială, contribuind la promovarea progresului sectorului industrial românesc, precum și la recunoașterea acestuia la nivel mondial.

Performanța

– obiectiv în activitatea de antreprenor

– catalizator în opțiunea de a participa la consolidarea mediului antreprenorial,

– motivația în a lansa și dezvolta o platformă pentru antreprenori, în calitate de Președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni.

Absolvent al facultății de Jurnalistică din Chișinău.

Fondator și redactor al săptămânalului de satiră și divertisment “Post-Scriptum”.

Pe parcursul întregii activități profesionale a participat la numeroase activități culturale. A susținut, a promovat și a sponsorizat numeroase producții și filme realizate de Studioul de filme folclorice și umoristice “BUCIUMUL”. De asemenea, a sprijinit festivaluri și spectacole de teatru, printre care și Festivalul Internațional de Satiră și Umor “Dănilă Prepeleac”, turneele Teatrului “Satiricus” la București, Bagdad, Paris, Montreal, etc.. Iubitor de tradiție și folclor, este fondatorul ansamblului de dans “Art Studio REPEDE”. Fondator și Președinte al Societății filantropice “Părtașii Salvării”, organizație care a aprovizionat participanții de la războiul de pe Nistru atât cu medicamente, cât și cu ajutoare umanitare.