EUROPA CREATIVĂ 2014-2020

Program de finanțare: EUROPA CREATIVĂ 2014-2020

Obiectivul programului: Protejează si promovează diversitatea culturala si lingvistica Europeană si stimulează bogăția culturala a Europei. Sprijină adaptarea sectoarelor culturale și creative la era digitală și la globalizare. Oferă deschidere către noi oportunități, piețe și categorii de public internaționale.

Solicitanți eligibili: Operatorii culturali din țările eligibile.

Activități eligibile:

Subprogramul Cultura finanțează proiectele de cooperare intre minimum 3 tari; proiectele de traduceri literare; platformele europene dedicate mobilității si promovării creatorilor; rețelele europene care contribuie la profesionalizarea si întărirea capacitații sectoarelor culturale si creative de a lucra la nivel transnațional; premiile UE pentru patrimoniu cultural, literatura, arhitectura si muzica, Capitalele europene ale culturii si Marca patrimoniului european.

Subprogramul Media oferă sprijin pentru formare, pentru elaborarea de concepte si proiecte de jocuri video, pentru includerea in programele de televiziune a operelor audiovizuale europene, pentru distribuția de filme europene non-naționale, pentru acces la piețe, pentru acces la piețe, pentru festivaluri de film, pentru distribuția transnaționala a filmelor europene, pentru distribuția de filme europene non-naționale, pentru fonduri de coproducție internaționale, pentru organizarea in rețea a cinematografelor care proiectează filme europene, pentru dezvoltarea publicului, pentru elaborarea proiectelor individuale si pentru finanțarea pachetelor de proiecte. Componenta transectoriala este dedicata garantării creditelor bancare pentru sectoarele culturale si creative si cooperării in domeniul politicilor culturale.

Valoarea grantului: Variabilă.

Contribuția beneficiarului: Variabilă.

Finanțator: Uniunea Europeană

Termen limită: Variabilă.

Informații suplimentare: https://www.europa-creativa.eu

Anexe:

CULTURA_Ghidul solicitantului – Europa Creativă, Cultura
CULTURA_Apel de proiecte – Cultura
CULTURA_Instrucțiuni aplicare online CULTURA_annex_1_detailed_description_of_the_project_eacea_34_2018_0 CULTURA_annex_2_detailed_estimated_budget-coop2019_3 CULTURA_annex_3_a_declaration_on_honour_eacea_34_2018_0 CULTURA_annex_3_b_mandate_eacea_34_2018_coop_2019_0
CULTURA_annex_4a_ Formular de identificare financiară CULTURA_annex_4b_privacy_statement_ro
CULTURA_annex_5a_legEnt_indiv_ro
CULTURA_annex_5b_legEnt_privComp_ro
CULTURA_annex_5c_legEnt_public_ro

MEDIA_creative_europe_media_2019_guidelines_en
MEDIA_annex_1a_legEnt_indiv_ro
MEDIA_annex_1b_legEnt_privComp_ro
MEDIA_annex_1c_legEnt_public_ro
MEDIA_annex_2a_ Formular de identificare financiară MEDIA_annex_2b_privacy_statement_ro
MEDIA_Instrucțiuni aplicare online