Mesajul președintelui AOAMP: Vă îndemnăm să ieșiți la vot!

Astăzi, 30 octombrie 2016, domnul Alexei Repede, Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni a votat în cadrul scrutinului prezidențial. La ieșirea din secția electorală din cadrul Ambasadei Republicii Moldova de la București, dl. Repede a adresat un îndemn membrilor diasporei din toata lumea si tuturor moldovenilor cu drept de vot.

“Stimați membri ai diasporei, dragi moldoveni! Moldova întâmpină provocări majore, ba chiar mai mult – țara este intr-o situație dezastruoasă. De la mediul social, economic, juridic pana la cel politic, totul funcionează din ce în ce mai dificil. Intelectualii și tineretul pleaca din țară iar oamenii de afaceri, constranși de condițiile dificile ale pieței, sunt nevoiți să caute soluții în alte țări. Deja s-a ajuns la pierzanie, dacă au ajuns să fure şi ultimul bănuţ din haznaua statului.

Cu toții suferim pentru cei de acasă, pentru părinți și rude, prieteni care au mai rămas in Moldova. Ne este dor de casă și de plaiul nostru pe care am fost nevoiți să îl părăsim pentru a ne castiga o paine. Nu putem fi indiferenți, nu putem să nu ne implicăm chiar dacă suntem în alte tări, departe de casă. Din contra, trebuie să ne unim eforturile, să ne cunoastem si să ne sustinem.

Este important să intelegem că absenta de la vot îi vaforizează pe cei care ne-au furat tara, pe oamenii compromisi cărora nu le pasă de ce se întamplă cu poporul.  Cu cat prezenta la vot este mai mică, cu atât mai ușor pot fi fraudate alegerile. Votul reprezintă datoria noastră de cetăteni. Daca nu o facem noi, altcineva va profita de lipsa noastra de speranta, de deznadejdea și oboseala cetătenilor Moldovei.

Îi indemn pe toți reprezentanții din diasporă din lume si pe toti moldovenii cu drept să voteze în cadrul acestui scrutin! Cu cât mai mare este prezența la vot, cu atât se reduce riscul ca soarta țării să o decida minoritatea”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn