Консультирование в рамках проекта DBC – Diaspora Business Connection Италия

Проект «Diaspora Business Connection», запущенный в 2019 году в Италий, Ассоциацией Молдавских Предпринимателей со всего Мира, повсюду, На двух мероприятиях, организованных в Риме и Милане, собрались предприниматели и люди, заинтересованные в открытии бизнеса в Италии, а также люди, заинтересованные в инвестициях в Республике Молдова.

Мы инициировали платформу Diaspora Business Help, поскольку хотим предоставить молдавской диаспоре, доступ к актуальной информации о правовой базе и фискальной специфике, которая должна быть детально известна для запуска и развития устойчивых бизнесов. Мы предоставим бесплатную информационную поддержку тем, кто зарегистрирует свои четко сформулированные запросы. Первые консультации уже проведены при поддержке партнера проекта DBC в Италии, компании Studio Sava, которая является поставщиком налогового консультирования. Поскольку мы считаем, что красивые инициативы и компании с потенциалом заслуживают того, чтобы их продвигали и связывали с потенциальными партнерами, а также с будущими потребителями, мы предоставим подробную информацию об этих компаниях:

сказал Алексей Репедe, президент АОАМП

Вот несколько историй молдаван из Италии.

“Если у вас есть возможность остановиться в регионе Больцано, мы рекомендуем вам попробовать традиционную кухню провинции Зюдтироль в ресторане Bardus Keller. Это семейный бизнес. В его управлении и развитии участвуют 3 человека: мой муж Владимир Борода, сестра моего мужа Дойна Борода и я. Мы недавно открылись – 16 ноября 2019 года.  Мы решили инвестировать в этот семейный бизнес после многолетнего опыта работы в этой области, хорошо зная кулинарные предпочтения местных жителей, а также немецких, австрийских и швейцарских туристов. Вы можете найти нас онлайн, на странице Facebook: https://www.facebook.com/Barduskeller/”, сообщает Мария Минкевич.

Pentru cei dornici să se delecteze cu savoarea unei cafele veritabile, vă invităm să vizitați magazinul online http://www.storecaffecaps.it/. Antreprenorul, care vine și el din Republica Moldova, își prezintă varietatea sortimentelor de cafea, despre care spune că dacă unele dimineți nu sunt excepționale, cu siguranță le puteți transforma pe placul vostru prin a aduce nota parfumului de cafea. Store caffe caps există pentru a oferi tradiția de a savura plăcerea pentru o cafea de calitate pe care să o împarți și să o dăruiești celor dragi. În același timp, invitația rămâne valabilă și pentru potențiali parteneri interesați în colaborări pentru vânzarea sortimentelor de cafea, astfel încât un număr tot mai mare de persoane să se poată bucura de livrarea la domiciliu a acesteia.

Cafe2

În Roma, puteți găsi vestimentație realizată cu fler și suflet din Republica Moldova, cu numele Angela Glavan, care este interesată să dezvolte o afacere în industria textilă. Până pune la punct aspectul economic care să permită deschiderea unui atelier și magazin, Angela împreună cu prietena sa Maria, designer și ea, își realizează produsele în piețele locale din regiune. Eșarfele personalizate sunt căutate la expozițiile artizanale de localnici și sunt foarte apreciate incluiv de turiști care caută produse vestimentare unice.

Fondatoarea și administratoarea companiei de servicii de consultanță fiscală Studio Sava, care a oferit consiliere și informații fiscale antreprenorilor și persoanelor interesate în lansarea și dezvoltarea afacerilor în Italia subliniază că întrebările survenite de la aceștia au fost diverse, în funcție de gradul de implicare pe care îl au în procesul antreprenorial. Respectiv, persoanele interesate în lansarea unei afaceri au beneficiat de detalii complexe care să traseze parcursul și etapele necesare a fi luate în calcul pentru dezvoltarea conceptului de business și măsurarea primilor indicatori de performanță și cel mai important a factorilor de risc. Iar antreprenorii aflați la diferite stadii de dezvoltare au prezentat interes atât pentru noutățile fiscale cât și pentru strategii de promovare și identificare de platforme de vânzare care să permită recunoașterea produselor și serviciilor pe anumite piețe și respectiv pentru creștea vânzărilor.

M-a impresionat și am realizat o data în plus că de multe ori a crea conexiuni și a pune în contact persoanele interesate de subiecte și direcții comune poate aduce soluții valoroase neașteptate. Informația este o resursă importantă, câteodată chiar și foarte scumpă dar nu mai valoroasă decât propriu zis resursa umană. Iar prin colaborare, comunicare și schimb informațional putem crea punți care să aducă rezultate reciproc avantajoase” a reiterat Galia Sava.

Astfel, în cadrul platformei Diaspora Business Help, subiectele de interes, pentru care s-au solicitat consiliere, au fost diverse, de la documentația necesară pentru înregistrarea unei afaceri în Italia, detalii fiscale, proceduri de import / export dar și strategii de promovare și vânzare. Reamintim, persoanele interesate în accesarea serviciilor de consultanță pentru lansarea și dezvoltarea afacerilor în Italia, sunt invitați să își înregistreze solicitarea la următorul link: https://aoamp.com/dbc/cerere/.