Stat paralizat, suportul financiar extern să mai aștepte…

Funcționalitatea statului Republica Moldova continuă să fie paralizată. Deși instituțiile publice și cele private își urmează în mod automat, dar anemic activitatea, întreaga societate, urmată de partenerii externi ai țării, cu toții în așteptarea formării unei majorități funcționale a parlamentului.

În agonia declarațiilor politice și campaniilor de promovare a partidelor ascedente în parlament, se mai fac referiri la parteneri din Vest și Est, însă, s-a uitat complet despre cele 100 milioane de euro, suportul financiar al Uniunii Europene pentru Republica Moldova și blocarea în iulie 2018 a tranșelor din asistenţa macrofinanciară.

Uniune Europeană, lider absolut la capitolul asistenței financiare nerambursabile dedicate Republicii Moldova, este implicată activ în sprijinirea dezvoltării mediului socio-economic al țării, cu o contribuție semnificativă la dezvoltarea politicilor financiare, comerciale și de gestiune administrativă, dezvoltarea societății civile, agriculturii, IMM-urilor, cu un aport important dedicat educației și formării profesionale. Analizând topul grupărilor de finanțatori, constatăm că Uniunea Europeană este principalul finanțator și partener al Republicii Moldova. Ponderea finanțărilor primite din partea UE constituie 28% din totalul finanțărilor, atingând o valoare absolută de 1,19 miliarde €, ceea ce determină o necesitate vitală și continuă pentru restabilirea relațiilor cu Uniunea Europeană.

Top  finanțatori ai Republicii Moldova

Sursa: Platforma pentru Gestionarea Asistenței Externe.

În același timp, în prezent, cea mai importantă modalitate de dezvoltare și modernizare a țării noastre, inclusiv și a climatului de afaceri, reprezintă implementarea Acordului de Asociere. Însă la capitolul implementării Acordului de Asociere (AA), inclusiv a reformelor prioritare, Republica Moldova are suficiente restanțe. 

Parlamentul European a publicat la 15.10.2018 Raportul referitor la punerea în aplicare a Acrodului de Asociere UE-R.M., potrivit căruia Comisia pentru afaceri externe a întreprins o misiune de anchetă în Republica Moldova în aprilie 2018, fiind trase următoarele concluzii: 

  1. Orice decizie privind plățile viitoare din cadrul asistenței macrofinanciare ar trebui să fie luată numai după alegerile parlamentare planificate să aibă loc în februarie 2019;
  2. De asemenea, plățile din cadrul tuturor programelor de asistență bugetară ar trebui să rămână în așteptare până se înregistrează progrese semnificative în privința standardelor democratice; 
  3. Între timp, fondurile ar trebui realocate către susținerea societății civile și a presei independente din Moldova, precum și a sectorului privat și autorităților locale; 
  4. Se reamintesc clauzele suspensive ale acordului UE-Moldova, în special articolele 2 și 455 ale AA și criteriile de referință în privința combaterii corupției și spălării de bani legate de liberalizarea regimului de acordare a vizelor.

Astfel, acordarea asistenţei financiare depinde de implementarea cu succes a anumitor măsuri economice, precum şi de realizarea condiţionalităţilor politice: respectarea mecanismelor democratice, respectarea supremaţiei legii şi respectarea drepturilor omului.

Președintele AOAMP, Alexei Repede, susține că “indicatorii financiari și de rezultat ai programelor de asistență a Uniunii Europene pot avea impact sustenabil în dezvoltarea social – economică a Republicii Moldova doar atunci când implemetarea acestor programe și politici sectoriale se realizează eficient și transparent, prin facilitarea investițiilor și susținerea mediului antreprenorial și în dialog permanent cu societatea civilă, pentru actualizarea situației reale despre multitudinea de impedimente, dar și oportunități existente.

În același timp, încurajarea dezvoltării activității de atreprenoriat, capabile să creeze locuri de muncă, este necesar a fi realizată concomitent cu creșterea gradului de încredere față de toate instituțiile statului care să faciliteze dezvoltarea mediului de afaceri. Reprezentanții serviciilor desconcentrate din teritoriul Republicii Moldova ar trebui să se reorienteze de la obiectivul de control, la responsabilitatea de susținător prin consiliere, care să contribuie la dezvoltarea mediului antreprenorial, dezvoltare care să permită creșteri economice și contribuții la bugetul statului nu invers, prin colectarea și creșterea penalităților în rândul antreprenorilor pentru asigurarea creșterii bugetului de stat.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn