Bucharest Start-Up City, program în dezbatere publică

200 de ‘start-up’-uri, cu o valoarea maximă acordată unei afaceri de 50.000 de euro se regăsesc planificate în cadrul Programului Bucharest Start-Up City.

Primăria Capitalei a publicat în dezbatere publică programul Bucharest Start-Up City. Termenul limită până la care se pot transmite observații și sugestii este 25 aprilie 2019.

Condițiile de eligibilitate specifice programului vizează înființarea întreprinderii pentru care este solicitată asistență financiară pe raza Municipiului București

Obiectivul programului îl reprezintă finanțarea de start-up-uri, implicarea tinerilor în antreprenoriat și susținerea mediului privat. Cheltuielile eligibile în cadrul programului includ: cheltuielile salariale, cheltuieli asociate cu investiția în echipamente, cu achiziția de autovehicule/autoutilitare, cheltuieli necesare pentru promovarea afacerii în mediul online, cheltuieli necesare pentru achiziția de software etc.

Departajarea aplicațiilor se va realiza printr-un proces de selecție, structurat în trei etape distincte, principalul element de diferențiere a aplicațiilor primite fiind calitatea lor și implicarea asociaților în dezvoltarea respectivei afaceri. Concret, selecția aplicațiilor finanțate se va realiza în urma verificărilor administrative și de eligibilitate (faza I), a evaluarii tehnico-financiare (faza II, conform grilei de evaluare aflate la finalul acestei scheme de minimis) și a fazei de interviuri/pitch (faza III). În etapa III a evaluarii vor participa doar primele 250 de aplicații selectate în urma ordonării din etapa II a procesului de evaluare. 03.15 Consultare bucharest-start-up-city