Peste 16.400 de aplicanți la programul Start-Up Nation în primele 15 zile de la demararea programului

Peste 16.400 de useri s-au înscris în aplicația Start-Up Nation 2018-2019 și și-au înregistrat deja planurile de afaceri și au trimis datele în registrul unic electronic. Ca un fapt interesant, la trecerea dintre ani, 6 antreprenori și-au depus dosarul pentru Start-Up Nation în primul minut al lui 2019.

”Vrem și anul acesta să finanțăm 10.000 de IMM-uri cu 200.000 de lei pe proiect. Avem nevoie de o stimulare a dezvoltării IMM-urilor. Trebuie să stimulăm apetitul pentru a deveni antreprenor acolo unde el este mai puțin dezvoltat. Acolo unde lucrurile funcționează, unde afacerile se mișcă, vom veni cu legea incubatoarelor, cu legea francizei. Venim cu alte moduri în care putem stimula partea de scale-up, de finanțare, de nevoie de finanțare. Nevoia de finanțare este continuă”, spunea într-o conferință de presă care a avut loc chiar în ziua în care au început înscrierile pentru Start-Up Nation 2018/2019 ministrul pentru Antreprenoriat și IMM-uri, Ștefan Radu Oprea.

Calcularea punctajului planului de afaceri se va face în timp real şi transparent, conform grilei de evaluare. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu în vederea verificării administrative şi a eligibilităţii este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile.

În vederea înscrierii în cadrul programului, agenții economici vor completa şi transmite on-line planul de afaceri începând până la data de 12 februarie 2019.

Pentru mai multe detalii despre acest program, accesați următorul link: https://aoamp.com/finantari/start-up-nation-200-000-lei/