START pentru TINERI: o afacere durabilă la tine acasă

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a lansat Programul Național “START pentru TINERI: o afacere durabilă la tine acasă”.

La program pot aplica tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani, care au lansat sau își propun să lanseze o afacere, în special în zonele rurale. Derularea Programului include 4 etape, care țin de implementarea propriu-zisă a Programului: identificarea ideilor de afaceri, concursul notelor de proiect, finanțare și monitorizare post finanțare.

ODIMM va susține tinerii antreprenori la toate etapele de implementare a proiectului investițional, atât prin dezvoltarea cunoștințelor antreprenoriale și a capacităților practice, amplificarea abilităților în prezentarea propriei afaceri, cât și prin finanțarea celor mai viabile proiecte investiționale.

Programul, își propune înrolarea a circa 600 de tineri în procesul de generare de idei de afaceri; instruirea și asistarea a cel puțin 540 de tineri în inițierea dezvoltării afacerilor inovatoare, finanțarea nerambursabilă în mărime de 180 mii lei a 250 de afaceri inițiate și dezvoltate de tineri întreprinzători, inclusiv 10% de tineri defavorizați, crearea și menținerea a cel puțin 400 de locuri noi de muncă, preponderent, 70% în zonele rurale.

Pentru implementarea Programului cu o durată de 3 ani vor fi alocați 60 de milioane de lei din bugetul de stat.

Acesta este implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Tinerii pot aplica la Program online, până la data de 31 martie 2019, iar pentru informații suplimentare se pot adresa la numărul de telefon 022-21-15-76 sau la adresa de e-mail start_tineri@odimm.md.