Subvenții în avans pentru proiectele Start-Up din FNDAMR

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a relansat programul „Subvenții în avans pentru proiectele Start – Up din FNDAMR”, destinate tuturor producătorilor agricoli, în special tinerilor și femeilor fermieri ce doresc să aplice la Proiectul de acordare a Plăților în Avans pentru anul curent. Aceștia  pot depune cererile în cadrul Oficiilor Teritoriale ale AIPA în raza căruia urmează să fie implementat obiectul investițional.

În acest context, conform Ordinului nr. 24 din 01.02.2019 emis de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, perioada de recepționare a dosarelor aferent Plăților în Avans este 04.02.2019 – 08.04.2019.

Totodată, principalele domenii de sprijin prioritizate pentru Programul sus-menționat, sunt:

  • Stimularea investițiilor pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice;
  • Stimularea procurării animalelor de prăsilă și menținerii fondului genetic al acestora;
  • Stimularea investițiilor pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltarea și procesare;
  • Stimularea investițiilor pentru producerea legumelor și a fructelor pe teren protejat (serii, solarii, tuneluri);
  • Stimularea investițiilor pentru înființarea, modernizarea și defrișarea plantațiilor multianuale, inclusiv a plantațiilor viticole precum și a plantațiilor pomicole.

Condițiile și procedura de solicitare a subvențiilor în avans, criteriile de eligibilitate, documentele obligatorii, procesul de acordare a subvențiilor date sunt stabilite în Regulamentul de acordare a subvențiilor în avans pentru proiectele start-up din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa acest link.