Suport pentru 75 companii din Republica Moldova pentru export pe piața UE

UE finanțează un pachet de sprijin pentru unele companii moldovenești, pentru a le ajuta să înțeleagă mai mult despre modul în care pot beneficia de importurile fără taxe vamale din Republica Moldova și pot obține un acces mai mare la piața UE. Acest pachet va fi furnizat printr-un proiect de asistență tehnică (Sprijin pentru Cadrul de Infrastructurii Calității în contextul DCFTA (Zona de liber schimb aprofundată și cuprinzătoare) în Republica Moldova), finanțat de Uniunea Europeană și implementat în cooperare cu Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Sprijinul va fi oferit companiilor care exportă deja în UE, dar care doresc să afle mai multe despre modul în care se pot baza pe succesul lor printr-o mai bună înțelegere a reglementărilor; companiilor care se gândesc la export, dar nu știu cum să înceapă și cred că reglementările ar putea fi prea complicate pentru a le depăși. În esență, orice companie care urmărește să devină mai competitivă prin extinderea activităților sale pe piața europeană.

Cele până la 75 de companii vor fi selectate înainte de sfârșitul lunii ianuarie 2019. În perioada februarie – martie 2019, se va stabili o legătură cu fiecare companie, pentru a obține o perspectivă inițială asupra a ceea ce au nevoie. Implementarea integrală a pachetului va avea loc pe o perioadă de 12 luni, începând din martie 2019.

Cererile trebuie depuse și primite înainte de ora 16.00 pe data de 28 Februarie 2019, la adresa: Minsiterul Economiei și Infrastructurii, Piața Marii Adunări Naționale, 1, Chișinău, MD-2033, office No. 220.

Pentru mai multe detalii accesați acest link .