A fost lansat proiectul Diaspora Business Connection

Antreprenorii din diasporă vor putea obține consultanță și suport informațional în creșterea afacerilor în cadrul proiectului Diaspora Business Connection (DBC) lansat astăzi, 14 mai, de către Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni (AOAMP). Proiectul a apărut din „necesitatea stringentă de consolidare a suportului pentru comunitatea moldovenilor de pretutindeni”.

Într-o conferință de presă la IPN, Alexei Repede, președintele AOAMP, a menționat că în cadrul DBC se va merge în țările unde diaspora din Republica Moldova este destul de extinsă, pentru a încuraja dezvoltarea businessului și culturii businessului. „Fără cultura antreprenorialului la bază nu putem ajunge la rezultate considerabile în niciun fel. Sunt numeroase motive pentru a derula o afacere, dar la fel știm cu toții că sunt și foarte multe riscuri, piedici”, a spus președintele AOAMP.

Prin respectivul proiect, organizația își propune să-și aducă contribuția prin facilitarea accesului la expertiză și transfer informațional. „Ne-am propus să obținem performanță  prin informare, comunicare și colaborare”, a remarcat Alexei Repede.

Olga Postovanu, coordonator de proiecte AOAMP, a comunicat că va fi lansată o platformă pentru dezvoltarea comunității de antreprenori din diaspora Republicii Moldova. Se va oferi suport de business start up-urilor, iar companiile deja existente vor fi conectate cu alți investitori pentru a dezvolta parteneriate.

„Vom organiza evenimente de networking în țările unde vor merge, vom oferi informații adaptate necesităților participanților, vom facilita interacțiuni și conexiuni în diasporă, vom promova parteneriate în afaceri și vom identifica potențiale proiecte investiționale. Astfel, în cadrul evenimentelor de networking, realizate în colaborare cu parteneri în consultanță de afaceri din diaspora, vom împărți informații relevante și vom realiza un schimb de idei”, a mai spus Olga Postovanu.

Potrivit organizatorilor, în curând va fi lansată înregistrarea online a participanților la proiect, iar pe 15 iunie, la Roma, va avea loc lansarea inițiativei în diaspora. Mai târziu, proiectul va ajunge în Spania, Franța, Rusia, Germania și alte țări. Proiectul nu are un termen limită de implementare întrucât se dorește o deșfășurare continuă a acestuia, pentru a realiza conexiuni între antreprenori și potențiali antreprenori din diaspora Republicii Moldova precum și cu oameni din afaceri din țară.