Alexei Repede – Omul Anului la categoria „Moldoveni de succes în afară”

Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni - Alexei Repede, este Omul Anului la categoria "Moldoveni de succes în afară", conform revistei VIP Magazin.

A plecat din Moldova acum 25 de ani, pentru că problemele cu care se confrunta economia țării în timpul anilor ’90, făceau viața oamenilor extrem de grea, iar pentru antreprenori aproape imposibilă. A ajuns în România, unde prin multă muncă, a reușit să construiască cea mai performantă fabrică de utilaj petrolier din Europa de Sud-Est. Dar aici nu se termină reușitele.

Din 2016, Alexei Repede își dedică tot timpul liber pentru dezvoltarea Asociației Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni, pentru că își dorește să ajute comunitățile de moldoveni, indiferent de unde sunt aceștia, fie în țară sau în străinătate. Nu uită de unde a pornit și încearcă, chiar și prin pași mici, să aducă schimbarea în Republica Moldova.

Uneori, foarte rar într-o viață, întâlnești oameni care te cutremură prin personalitatea lor și, mai ales, prin puterea de a construi lucruri imposibile. Prin lumina cu care se uită în jurul lor și cu care te îmbracă și pe tine. Și atunci te întrebi:
 cum de nu l-am cunoscut înainte? 
Asta pot spune despre Alexei Repede. Un om-întâmplare-frumoasă pentru mine, pentru care s-ar găsi roluri foarte importante la Chișinău. 
Exact așa cum poate fi liderul respectat și puternic al unei Asociații de oameni de afaceri  moldoveni din toată lumea, la fel ar putea face ceva bun și acasă, la Chișinău.
 
Deocamdată, îmi manifest gratitudinea pentru un parteneriat sănătos al AOAMP în proiectul Omul Anului 2019 by VIP magazin și vreau să confirm că pentru foarte multă lume necajită, singură și tristă din Republica Moldova, dumnealui este Omul Anului 2019. La fel și pentru tinerii basarabeni care muncesc cu plăcere la REPEDE PRESSURE CONTROL, pentru afaceriștii pe care îi inspiră și le dă curaj, dar și pentru cei care îl vor descoperi în ediția elitistă OMUL ANULUI 2019. 
Sunt mândră că îl cunosc! 

Rodica Ciorănică, director VIP magazin.

În calitate de antreprenor, dar și în calitate de președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni, Alexei Repede, are ca obiectiv impulsionarea mediului de afaceri din țară, dar și susținerea sectorul agricol. Președintele AOAMP consideră că una din direcțiile prioritare pentru Republica Moldova este dezvoltarea agriculturii, potențialul căreia nu este nici pe departe realizat, iar agricultorii moldoveni sunt lăsați, în lipsa unor resurse financiare și tehnice, să se descurce în mod independent cu sectorul cel mai important al economiei țării. Anume din acest motiv, Alexei Repede a lansat, în cadrul AOAMP, acțiuni care să solicite și să aducă realitățile cu care se confruntă fermierii, pe masa decidenților politici și să solicite suport real pentru fermieri și pentru  agricultura moldovenească care poate fi revitalizată. Pentru aceasta sunt necesare alocări financiare consistente din bugetul de stat, unul auster sau de la parteneri externi, care nu mai au încredere să ofere suport pentru Republica Moldova. Realitățile ne spun că nu există capacitate financiară. Întrebarea este dacă există voință politică și o viziune care să pună în obiectiv indicatori de performanță pentru agricultura, economia și viitorul Republicii Moldova.

Oamenii pe care îi am alături și senzația de bucurie și împlinire de la finalul fiecărei zile reprezintă motivația care îmi dă forțe să continui și să fiu și mai hotărât în a obține performanță. Am învățat că viitorul nu este încă scris. Cu toții suntem în poziția de a-l scrie. Contează pe cine ai lângă tine, fiindcă calea spre succes este cu multe obstacole, mai ales în Republica Moldova.

Iată de ce, de-a lungul timpului, am încercat să creez tangențe cu oameni profesioniști - cei mai buni în domeniul lor. Doar prin eforturi comune și prin dedicație, dar și profesionalism, pot lua naștere proiecte inedite.

Anul acesta a fost unul extrem de provocator pentru mine și pentru echipa Asociației Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni. În 2019 am devenit mai puternici, trecând peste numeroase obstacole, depășindu-ne propriile limite. Prin proiectele lansate ne-am propus să identificăm soluții și să aducem schimbări pentru realitățile de ACASĂ, iar ceea ce mă bucură cel mai mult, este faptul că am întâlnit mulți oameni frumoși cu același obiectiv.

Sunt mulțumit că acțiunile pe care le-am demarat în 2019 au ajuns să fie văzute de mai multă lume și chiar apreciate! Asta mă încurajează să merg mai departe! Cu siguranță 2020 va fi un an greu și cu multe obstacole, dar asta ne va determina să fim mai buni, mai ambițioși și să lansăm noi proiecte!

spune Alexei Repede, președintele AOAMP.

Revista VIP Magazin, l-a desemnat drept Omul Anului la categoria „Moldoveni de succes în afară”, numind povestea președintelui AOAMP – Alexei Repede – o poveste de succes și un model care trebuie cunoscut de publicul larg.