CCI Bacău și Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău – noi parteneri AOAMP

Camera de Comerț și Industrie Bacău și Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău – doi noi parteneri pentru Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni. 

Împreună cu acești parteneri, AOAMP își propune realizarea unui șir de activități, având ca obiective promovarea antreprenorilor originari din Republica Moldova care își desfășoară activitatea în municipiul Bacău, identificarea piețelor de desfacere pentru părțile interesate, crearea unei rețele de networking pentru formarea parteneriatelor de natură B2B, precum și a parteneriatelor publice – private (PPP). 

Semnarea acordului de parteneriat dintre AOAMP și cele două instituții a venit ca răspuns la necesitatea unor soluții rapide pentru consolidarea mediului de afaceri. Sustenabilitatea afacerilor, trebuie privită din prisma procesului rapid de globalizare care aduce cu sine o serie de efecte , atât negative, cât și pozitive. Astfel, AOAMP susține dezvoltarea unui ecosistem antreprenorial sănătos, care să fie în continuă dezvoltare, prin transfer de know-how, prin majorarea cheltuielilor pentru inovare/cercetare și dezvoltare, atât din partea mediul privat, dar mai ales din partea statului, ponderea de 0,5% din PIB fiind prea mică pentru o țară care se află în proces de catching-up față de marii jucători europeni.

O altă idee susținută de AOAMP, este crearea unor instrumente instituționale, în parteneriat cu CCI Bacău și cu Universitatea “Vasile Alecsandri”, care să încurajeze inițiativa antreprenorială a studenților, printr-o relaționare directă cu mediul de afaceri. 

Alexei Repede, președintele AOAMP:

“Ne propunem să fortificăm mediul antreprenorial local și să dezvoltăm ecosisteme antreprenoriale, conectate cu toate părțile componente, care să faciliteze fucționalitatea acestora și care să fie actualizate cu soluții adaptate realităților și necesităților actuale.”