Consultanță gratuită în afaceri pentru moldovenii din Italia

Evenimentul Diaspora Business Connection Milano, organizat în data de 6 iulie, a adus cu sine conexiuni importante și informații utile despre antreprenoriat și mediul de afaceri din Italia și Republica Moldova. În cadrul celei de-a 2-a ediții DBC, a fost semnat și un acord de colaborare cu Studio SAVA, în persoana Galei Sava, partener în cadrul proiectului.

Semnarea acordului de colaborare dintre AOAMP și Studio SAVA, presupune promovarea dezvoltării ecosistemelor antreprenoriale durabile și competitive în comunitățile diasporei Republicii Moldova, din Italia. 

De altfel, în urma solicitărilor numeroase ale moldovenilor din diaspora din Italia, privind insuficiența informațiilor concludente ce țin de lansarea unei afaceri în Italia, AOAMP  a elaborat platforma Diaspora Business Help. Moldovenii care intenționează sa lanseze o afacere oriunde în lume sau antreprenorii care au nevoie de consultanță sau alt tip de suport, sunt invitați să își formuleze solicitarea pe această platformă: https://aoamp.com/dbc/cerere/ 

Asociația va evalua solicitările primite și le va aborda împreună cu partenerii săi. Primele 20 de solicitări, venite din rândul comunității din diaspora moldovenească din Italia vor primi consultanță gratuită.

“Lansarea platformei Diaspora Business Help este o primă acțiune concretă pentru a ajuta diaspora moldovenească să cunoască procedurile fiscale și legale din țara în care se află. Consultațiile gratuite sunt menite să încurajeze cetățenii moldoveni din diaspora să-și lanseze propriile afaceri”, spune Alexei Repede, președintele AOAMP.

Semnarea unui acord de colaborare între AOAMP și Studio Sava, este extrem de oportună, întrucât comunitățile moldovenilor de pretutindeni merită susținute prin acțiuni concrete. Împreună cu Studio SAVA, vom reuși să motivăm moldovenii din Italia să-și inițieze și dezvolte eficient afaceri.