DAR – cum asigurăm dezvoltarea agriculturii și agricultorilor în R.M?

AOAMP - Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni, în colaborare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din Republica Moldova și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România, organizează campania națională DAR – Dialog Agricol Regional.

În perioada iulie – august 2019, în cadrul a 11 activități regionale, se vor aborda provocările și oportunitățile sectorului agroalimentar din Republica Moldova, cu prezentarea experienței și expertizei României în dezvoltarea sectorului și mediului antreprenorial agricol. Activitățile planificate au ca scop facilitarea transferului de know-how și creare de conexiuni pentru parteneriate publice private, precum și în rândul antreprenorilor agricoli, din cele 2 state vecine, pentru valorificarea oportunităților de investiții în agricultură.

11 evenimente regionale

Cahul

Cahul, Vulcănești, Cantemir, Taraclia

Cimișlia

Cimișlia, Basarabeasca, Leova, Comrat, Ceadîr Lunga

Căușeni

Căușeni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Tighina, Tiraspol

Hâncești

Hâncești, Ialoveni

Criuleni

Criuleni, Dubăsari, Cocieri

Orhei

Orhei, Rezina, Telenești

Strășeni

Strășeni, Călărași

Edineț

Edineț, Briceni, Ocnița, Dondușeni

Florești

Florești, Sîngerei, Șoldănești

Drochia

Drochia, Râșcani, Soroca, Bălți

Ungheni

Ungheni, Nisporeni, Fălești, Glodeni

Vrei să participi?

Cu ce sunt diferite evenimentele regionale DAR față de alte activități similare?

Agenda evenimentelor regionale este axată pe 2 componente.

Expertiza și dialog pe subiecte de interes precum:

  • Potențialul de export al sectorului agroalimentar
  • Managementul lanțului valoric agroalimentar
  • Oportunități de finanțare din fonduri naționale și europene
  • Agricultura ecologică potențial neexploatat pt Republica Moldova.

Abordarea necesităților și oportunităților investiționale regionale B2B și publice-private.

Antreprenorii interesați de a participa la evenimente sunt invitați a se înregistra online pentru prezentarea întreprinderii agricole și specificarea necesităților investiționale sau altor tipuri de subiecte de interes, pentru dezvoltarea activității agricole (suport în accesare piețe externe, în promovare de produs, identificare parteneri).

În același timp reprezentanții autorităților publice locale, în special Consiliile raionale sunt invitate să completeze și formuleze fișa agricolă raională cu prezentarea potențialului agricol și a necesităților de investiții pentru proiecte dedicate stimulării și dezvoltării sectorului agroalimentar.

AOAMP Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni, va facilita dezvoltare de parteneriate și identificare de proiecte conform necesităților regionale identificate și înregistrate în cadrul proiectului DAR – Dialog Agricol Regional.

Problemele sectorului agroalimentar și antreprenorilor agricoli din Republica Moldova sunt numeroase și încă rămân nesoluționate. Realitățile sectoriale agroalimentare necesită a fi abordate regional, împreună cu toți reprezentanții și responsabilii mediului agroalimentar. Antreprenorii agricoli trebuie să devină prioritatea numărul unu în implementarea acțiunilor și politicilor de dezvoltare. Iar identificarea soluțiilor pentru barierele care împiedică creșterea antreprenoriatului agroalimentar trebuie realizată doar împreună și în comunicare directă cu fermierii cu producătorii agricoli. Invităm la dialog public - privat - asociativ pe toți cei care dau prioritate dezvoltării agriculturii și produsului agroalimentar autohton al Republicii Moldova. DAR - Dialog Agricol Regional este despre și pentru agricultura, agricultorul și produsul agroalimentar din Republica Moldova.

spune Alexei REPEDE, Președintele AOAMP.

Înregistrare Eveniment DAR

Pentru a putea participa și beneficia de toate oportunitățile
oferite în cadrul Dialogului Agricol Regional - DAR
te rugăm se te înregistrezi cât mai curând.
Locurile sunt limitate