Specialiștii și antreprenorii în agricultură sunt invitați să participe la primul Forum Agricol Transfrontalier UFMR din țară

Peste 150 de fermieri, reprezentanți ai mediului academic și a industriei conexe din agribusiness, precum și oficialități din România și Republica Moldova, vor participa la Primul Forum Agricol Transfrontalier UFMR din țară, care va avea loc la 10 noiembrie în incinta Centrului de Conferințe Summit Events, or. Chișinău.

Acest prim forum are scopul de a spori cooperarea transfrontalieră a fermierilor din Republica Moldova și România pentru valorificarea oportunităților de investiții în agricultură. Astfel, forumul va întruni 150 de participanți-antreprenori agricoli la o serie de ateliere, conduse de experți din țară și de peste Prut. Ateliere vor definitiva și descrie situațiile și problemele existente în sectorul agricultural din ambele țări prin analize comparative și vor identifica soluții de termen lung pentru ameliorarea industriei la nivel național și internațional.

Evenimentul forumului transfrontalier, se va desfășura în cadrul a 3 axe de dialog:

  • Axa 1 – Agricultura în 6 sectoare prioritare: Vitivinicol; Zootehnie; Cerealier; Fructe și legume; Industrie alimentară și promovarea produselor; Tineri Agricultori;
  • Axa 2 – Dialogul reprezentanților din Republica Moldova și România;
  • Axa 3 – Investitori, planuri de afaceri, parteneriate.

În cadrul Primului Forum Agricol Transfrontalier va avea loc un Târg al planurilor de afaceri, unde vor fi prezentate cele mai bune idei și planuri de acțiuni, depistate în cadrul atelierelor. Cele mai bune soluții vor fi premiate.

Specialiștii în sectorul agricol din Republica Moldova, precum și academicienii, antreprenorii și entuziaștii sunt invitați să participe la acest eveniment de importanță națională. Participarea este absolut gratuită și posibilă prin completarea formularului de aici.

Primul Forum UFMR Uniunea Fermierilor din Republica Moldova și România este organizat de către Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni – AOAMP, în parteneriat cu Federaţia Naţională PRO AGRO din România și Federația Națională a Fermierilor din Republica Moldova – FNFM.