Proiecte investiționale discutate la Viena

Proiecte investiționale și potențiale parteneriate cu impact economic inclusiv pentru Republica Moldova, discutate cu un grup de antreprenori din Austria, la întrevederea organizată de către AOAMP la Viena, 9 martie, curent.

Vizită de lucru în Austria a avut ca scop identificarea a noi piețe de desfacere (UE și non UE) pentru activitățile de business a membrilor Asociație Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni și discutarea unor eventuale proiecte și direcții de acțiune și interacțiune cu antreprenori și reprezentanți ai mediului de afaceri din Republica Moldova și România.

Pe lângă relațiile noi de colaborare și crearea noilor conexiuni pentru platforma de networking a AOAMP, menținerea și dezvoltarea celor deja existente este foarte importantă. Dialogul și comunicarea între posibili parteneri de afaceri, în afara de posibilitatea creării și dezvoltării unei relații de tip vânzare-cumpărare, constituie o ocazie pentru oamenii de afaceri de actualizare a cât mai multe informații despre ofertele existente pe piață în domeniul lor de activitate, caracteristici ale partenerilor potențiali, noi trenduri sau tendințe din domeniu.

Oportunitățile de colaborare pentru comunitățile de business sunt necesare a fi abordate atât de asociații și organizații care le reprezintă interesele dar în același timp trebuie să devină preocuparea numărul unul a fiecărui stat.

Alexei REPEDE, Președintele AOAMP, consideră impetuos necesar ca antreprenorii originari din Republica Moldova să se regăsească printre parteneri economici ai statului, întrucât aceștia reprezintă o dată diaspora țării cu care trebuie să existe o comunicare eficientă continuă, dar în același timp aceștia constituie un potențial valoros pentru investiții pe de o parte, dar și mai important pentru transfer de know how, care să contribuie la dezvoltarea economică durabilă a țării. 

Pe lângă necesitatea creșterii continue a imaginii produselor, serviciilor și potențialului economic al afacerilor din Moldova în afara țării, este necesară o abordare integrată pentru crearea și valorificarea conexiunilor și proiectelor investiționale cu antreprenori și potențiali antreprenori din diaspora Republicii Moldova.